Tämän päivän Hesarin ruokaosiosta osui silmiin kummalliselta kuulostava sitruuna-lakupalat.
Ohjeeseen kuuluisi lakritsinjuurijauhetta, mutta en ollut matkalla mihinkään eko-kauppaan, joten
jätin sen pois ohjeesta. Pohja maistui todella sitruunaiselta ja raikkaalta. Päällinen oli makea,
maistui tuolle Kick patukalle. Ohjeen kypsennysaika oli minusta liian pitkä. Minun pohja oli
uunissa 28 min. ja sekin oli hiukan liikaa. Ihan kiva kokeilu.



http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1358446352_img-6cf98e5000ae5a61a32ed46141d51053.jpg

Sitruuna-Lakupalat 24 palaa:

200g voita
3 sitruunan mehu (1½ dl) (sain jo kahdesta sitruunasta tuon määrän)
1 sitruunan raastettu kuori
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl lakritsinjuurijauhetta

Lakritsikinuski:
2 dl kuohukermaa
10 (á 19 g) Kick-patukkaa

Koristeeksi nonparelleja

Paloittele voi kattilaan. Raasta yhden hyvin pestyn sitruunan kuori. Purista sitruunoiden mehut (1½ dl) kattilaan, lisää joukkoon kuoriraaste.
Kuumenna, kunnes voi sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahdon joukkoon vuorotellen voiseosta ja jauhoseosta.
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200 astetta n. 30 min. Jäähdytä pohja.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja paloitellut Kick-patukat. Keitä hiljalleen poristen 5-10 min. kunnes seos on kiiltävän mustaa ja kinuskimaisen paksua.
Levitä kakkupohjan päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna jähmettyä huoneenlämmössä.
Leikkaa palasiksi, säilytä leivonnainen viileässä.