Tämän taatelikakun ohjeen olen ottanut ylös jostain lehdestä yli 30 vuotta sitten. Kakku on erittäin mehevä ja maukas ja taatelin maku tulee kunnolla esiin.
Taatelikakku n.20 palaa
170 g kivettömiä taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
3½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Vesi, sokeri ja paloitellut taatelit keitetään soseeksi. Seoksen annetaan vähän jäähtyä joukkoon lisätään pehmeä rasva paloiteltuna. Sekoita, että rasva sulaa ja lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita vehnäjauhoihin muut kuivat aineet ja lisää ne kakkutaikinaan. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa tunnin ajan. Kakku säilyy viileässä mehevänä pitkään.
Kommentit