Tämä on Itävaltalaisversio pannukakusta. Tätä on pakko saada Itävallan laskettelumatkoilla. Eri kohteissa metsästetään aina paikan parasta Kaiseria. Tämä on niin tuhtia, että tämän jälkeen täytyykin taas lasketella oikein kunnolla. Pojan koulutehtävän myötä aloimme kokeilemaan itse Kaiserin valmistusta. Ja lopputuloshan oli oikein hyvä ja mehevä, tosin tuhti. Tämä valmistettiin hiihtolomalla vuokramökkiolosuhteissa ja lopputulos on hiukan liian tumma. Annos on aika suuri, oli vähän liikaa 4lle hengelle.  Olemme törmänneet moniin hillovaihtoehtoihin (luumu, punaviinimarja, puolukka, kirsikka, omena) reissuillamme. Meidän suosikkimme on omena.

Kaiserschmarren:

 200g voita tai margariinia
 ¼ tl suolaa
4 kanamunan keltuaista
 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl maitoa tai kermaa
4 kanamunan valkuaista
 ½ dl tomusokeria
kourallinen rusinoita

Omenakompotti:
2 omenaa
yhden sitruunan mehu
½ dl sokeria
  
Jos haluat tehdä hillon itse, niin aloita kompotin valmistamisesta: kuori ja kuutioi omenat ja laita ne kattilaan. Purista mukaan yhden sitruunan mehu ja lisää sokeri. Keittele hiljalleen n.20min. Soseuta kompotti esim.haarukalla ja anna jäähtyä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sulata rasva. Lisää keltuaisten joukkoon kerma ja vatkaa tasaiseksi. Lisää suola. Sekoita mukaan sula rasva ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Sekoita valkuaiset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri mukaan vatkaten. (sähkövatkaimella käy näppärästi, mökin varustuksiin ei kuulunut, niin käytimme käsivoimia). Lisää valkuaisvaahto taikinaan nostellen.

Sulata nokare rasvaa pannulla (tai kahdella, teimme kahdessa erässä, kun oli vain 1 pannu käytössä) , lisää puolet taikinasta ja pienennä lämpöä.

Ripottele kourallinen rusinoita päälle. Kun taikina alkaa hyytymään ja pohja saa vähän väriä, käännä "kakkunen" lautasen tai kannen avulla. Heti kääntämisen jälkeen revi pannukakku riekaleiksi kahdella paistinlastalla.

Paista riekaleet vaaleanruskeiksi ja valuta ne lautaselle. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoa kompotin tai hillon kera.