Tämä mehukas kahvikakku on kuulunut suosikkeihini parinkymmenen vuoden ajan.
Älyttömän helppo tehdä ja aineksiakin on aina kotona.
Kakku on siitä kummallinen, että se maistuu myös sellaisille, jotka eivät pidä kahvista.
Esim. mieheni ei juo kahvia kuin äärimmäisessä hädässä, mutta kakku kyllä uppoaa.
Kakun maku vain syvenee, kun sen pakastaa. Se säilyy hyvin myös jääkaapissakin.
Mokkakakku n.20 palaa
250g margariinia
2 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl pikakahvijauhetta
2 tl vaniliinisokeria
½ dl maitoa
Margariini ja sokeri vatkataan hyvin. Kananmunat lisätään yksitellen vatkaten.
Kuivat aineet lisätään taikinaan. Lisää viimeisenä maito.
Laita taikina voideltuun ja jauhoitettuun reilun kokoiseen vuokaan ja
paista 175 asteessa 1 tunti.
sunnuntai, 26. elokuu 2012
Kommentit