Tein rippijuhliin kaneliässiä, kun ripillepäässyt sattuu alkamaan S:llä.
Kyllähän näissä aika vääntäminen on, telkkaria katselin samalla.
Nam, namia.
Kaneliässät n.200 kpl:
150 g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
n.6dl vehnäjauhoja
Sekoita pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin
sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Laita taikina jääkaappiin suorakaiteen mallisena levynä kelmuun käärittynä,
anna olla muutama tunti. (vähintään 30 min.)
Otin veitsellä sentin levyisiä suikaleita ja rullasin suikaleen pyöreäksi.
Leikkasin pikkurillin mittaisiksi pötkylöiksi, kääntelin kaneli-sokerissa
ja muotoilin leivinpaperilla S muotoiseksi. (Jos jollain on helpompi ja nopeampi
keino muotoiluun, niin otan vinkit mieluusti vastaan.)
Paista 200 asteessa n.10min. Varo polttamasta.
sunnuntai, 16. syyskuu 2012
Kommentit