Tämä kuivakakun resepti on napattu Pirkkalehdestä 5/96. Ohjeessa lukee appelsiinimarmeladi, mutta minä olen kokeillut monilla erilaisilla ja aina toimii. Tähän kakkuun tuli kahta eriväristä. Kakku on mehevää ja hiukan tahmaista eli lusikka voi olla paikallaan nauttiessa.

Kevätkakku                                                                                                                                             Kevätkakku pääsiäishunnussa, tehtynä appelsiinimarmeladilla

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
125 g sulatettua margariinia
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
3/4 dl aprikoosimarmeladia

väliin: 1 dl mustikkamarmeladia ja ½ dl aprikoosimarmeladia

kuorrutus:
3dl tomusokeria
3 rkl appelsiinitäysmehua

koristeluun: strösseleitä tms.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää sula rasva, marmeladi ja kuivat aineet. Kaada puolet taikinasta 20-22 cm sileään irtopohjavuokaan jossa on leivinpaperi (tai voitele ja jauhota vuoka). Pehmitä marmeladi lusikalla ja levitä taikinan päälle. Laita marmeladin päälle loppu taikina. Paista 45 min. 175 asteessa uunin alaosassa. Annan kakun hieman jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja mehu sileäksi massaksi. Irroita vuuan reunat ja levitä kuorrutus kakulle (ei reunoille) ja koristele heti haluamallasi tavalla.