Raparperi on ihana alkukesän herkku. Siitä pitäisi tehdä kaikenlaisia herkkuja, mutta jostain syystä teen aina piirakkaa:D
Mökkiuunissa tuli tällä kertaa tämän näköinen piirakka.
Raparperipiirakka, 10 palaa:
Pohja:
100 g Oivariinia
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl ohrajauhoja (tai käytä3 dl vehnäjauhoja)
Täyte:
5 raparperin vartta
½ dl sokeria
200 g creme fraichea
1 kananmuna
½ dl sokeria
Kuori ja pilko raparperit. Pehmitä niitä mikrossa sokerin kanssa n. 2-3 min.
Sekoita pehmeään rasvaan sokeri. Lisää kananmuna ja viimeisenä vehnäjauhot. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita creme fraicheen kananmuna ja sokeri. Kaada täyte pohjan päälle. Lisää raparperit. Paista 200 asteessa 30 min.
sunnuntai, 10. kesäkuu 2012
Kommentit