Tämä perinteinen marjapiirakka on niin maukas ja muheva, että sen reseptiä ei ole ollut syytä mennä muuttelemaan mitenkään. Joskus olen lisännyt hiukan kardemummaa pohjataikinaan, jos olen tehnyt piirakan viinimarjoista tai puolukoista.
Mamman piirakka n. 12 palaa:
Vatkaa vaaleaksi keskenään:
150 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl sokeria
Lisää:
1 kananmuna
Sekoita keskenään ja lisää:
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin.
Sekoita täytteen ainekset keskenään:
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle reilu 3 dl marjoja. Paista 200 astetta 30 minuuttia.
Kommentit