Olen ihastunut tähän piiraspohjaan. Se on niin pehmeä, ei tule syödessä rasvan tunnetta kitalakeen, niinkuin monista pohjista. Taikinaa vuokaan levittäessä tuntuu, että taikina ei riitä, reijätkään eivät haittaa. Pohja paisuu uunissa. Pohja on mehevä ja maukas. Tämä piiras meni urheilumatsin buffettiin ja on siksi ilman koristeita.

http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1345921733_img-54981ee4ac929c384b868fdf17f387a7.jpg

Kinkkupiiras 8-10 palaa

Pohja:

125 g sulatettua rasvaa ( tai juoksevaa rasvaa)

2 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 dl perunahiutaleita (Lidlin muusijauhetta olen käyttänyt)

1½ dl vettä

Täyte:

200 g palvikinkkua paloiteltuna

250 g parsakaalia höyrytettynä

2 kananmunaa

1 dl ranskankermaa tai smetanaa

2 dl kuohukermaa

Suolaa, mustapippuria ja yrttimaustetta

Kirsikkatomaatin puolikkaita

 

Sulata rasva ja lisää siihen muut pohjan aineet. Sekoita "palloksi". Levitä piirasvuokaan ( ei tarvitse voidella) esim. lusikalla.
http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1345921753_img-3f817433419ba621e91516354164326f.jpg

Sekoita täytteen aineet keskenään, maista että mausteita on sopivasti ja lisää täyte pohjan päälle. Koristele halutessasi kirsikkatomaatin puolikkailla.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa 35-40 minuuttia.