Juustokakut on kivoja tarjottavia juhlissa. Voi tehdä etukäteen ja koristella juhlan teeman mukaan. Minä pidän sellaisesta kakusta, että juustokerros ei ole mielettömän paksu. Ohje Yhteishyvästä 5/05, lisäsin vain sitruunankuoren.
http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1345655011_img-49402d119d2f3e1bd7ab3045b0e0b672.jpg

Valkosuklaajuustokakku 16 palaa:

Suklaapohja:
175 g (1 pötkö) Domino keksejä
50 g rasvaa sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
200 g valkoista suklaata
½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan tai limen raastettu kuori

Murenna keksit monitoimikoneessa (tai Minigrip pussissa kaulimella) tasaiseksi jauheeksi. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuoan 22 cm kokoinen leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele keksiseos vuokaan paperin päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vaahdota sokeri ja kananmunat vesihauteessa (tai ilman haudetta, jos kananmunat ovat huoneenlämpöisiä) vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa varovasti, sekoita aina 30 sek välein. Valkosuklaa "palaa" helposti. Vaahdota kerma. Yhdistä muna-sokerivaahto ja kermavaahto.  Notkista tuorejuusto, lisää se ja sula jäähtynyt suklaa ja sitruunan raastettu kuori vaahtoseokseen. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.