Klassikko ja niin ihanaa. Rakenne on minusta kevyempi kuin täytekakussa. Odotan niin kesää, että tämän voi täyttää tuoreilla marjoilla, nam. Tämä ohje on Pirkasta 10/91.

Britakakku n. 10 palaa:

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 munankeltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenkitaikina:
2 munanvalkuaista
1 3/4 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
4 kiiviä, 1 purkki mandariineja, 1 purkki persikkaviipaleita (valuta neste pois tarkasti)

Voitele leivinpaperi huolellisesti rasvalla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vähitellen sokeri ja vaniliinisokeri. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito vuorotellen. Levitä taikina ohueksi leivinpaperin päälle. Taikina tuntuu niukalta tässä vaiheessa, mutta kyllä se riittää. Levitä marenkiseos ohuelti taikinan päälle. Ripottele hasselpähkinärouhe pinnalle. Paista 175 asteessa 20 min. Anna kakun jäähtyä. Puolita kakkulevy ja nosta toinen puoli tarjoiluastiaan. Irtoaa paremmin leivinpaperista, kun kakku on jääkaappikylmä. Levitä 3/4 osa vaahdotetusta kermasta kakun pinnalle huolimattomasti. Laita päälle haluamiasi hedelmiä tai marjoja (ei pakaste) ja nosta toinen kakkulevy päälle. Laita loppu kermavaahto kokkareiksi pinnalle ja koristele lopuilla hedelmillä tai marjoilla. Kakku kestää säilytyksen seuraavaan päivään.