Porkkanakakku on ihanaa ja "muhevaa". Tässä käy mielestäni paremmin tuo piirakka -sana, koska en tee pohjaa kovin paksuksi.
Mutta on se silti aika tuhtia ja riitoisaa syötävää. Porkkanat eivät vain valitettavasti ole tähän vuodenaikaan kovin mehukkaita.
Ja makuhan vain syvenee, kun piirakka saa seistä pari päivää.
Mutta kun jotain tekee mieli, niin sitä pitää sitten saada:D
Ja löysinpä vahingossa kaapin takaosasta miehen isoäidin maustepurkit, niissä on kivaa vanhaa tunnelmaa.
http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1345654813_img-4d4d445f5ce0cbb8429d23eeae08bc51.jpg

Porkkanapiirakka n.20 palaa:

Pohja:
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1½  tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl kanelia
1½ tl kardemummaa
1½ tl neilikkaa
4½ dl porkkanaraastetta

Kuorrute:
150 g sulatejuustoa (Olympia)
3 dl tomusokeria
1½ tl vaniljasokeria
75 g pehmeää voita

Vatkaa huoneenlämpöisiä kananmunia hetki. Lisää sokeri ja vatkaa vaaleaksi paksuksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne, sulatettu rasva ja porkkanaraaste (keskikokoisella terällä tehtyä) muna-sokerivaahtoon. Älä vatkaa.
Laita taikina vuokaan (leivinpellin ja piirasvuoan välikoko, minulla oli vuoka 29x42cm).
Paista 200 asteessa 30-40 min.
Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset (sähkövatkaimella) yhteen ja levitä jäähtyneen piiraan pinnalle. Koristele vaikka strösseleillä tai marsipaaniporkkanoilla.