Reseptejä setviessäni käsiini tupsahti tämä ohje jostain Pirkka-lehtisestä ja kaikkia tarvikkeita sattui
olemaan kotona, joten eikun leipomaan. Ja lopputulos olikin hemaisevan herkullinen.
Ulkonäkö on vaatimaton, mutta kaakaokuori oli ihanan rapea ja maukas.

http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1349008069_img-e0bf7bd573441b47ed6f9e645845d20f.jpg
Suklaahuntukakku n. 20 palaa:

250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunanmehua tai sitruslikööriä

Kuorrutus:

1½ dl sokeria
1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vispikermaa

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat
yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos
monessa erässä taikinaan käsin sekoittaen (tai koneen hitaalla teholla).
Lisää lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu tai likööri.
Laita taikina tasaisesti vuokaan. Kypsennä kakkua 175 asteessa 45-55 min.,
kunnes se irtoaa reunoista.

Valmista kuorrutus. Sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. Kaada joukkoon
kerma. Kuumenna seosta niin kauan, että sokeri liukenee ja seos on tasaista.
Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Taputtele kuorrutusseos pullasudilla vielä lämpimän
kakun päälle ja reunoille, jolloin kakku saa ruskehtavan "hunnun".
Annan kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta. Kääri kakku folioon ja säilytä kylmässä tai pakasta.