Näitä keksejä teen aina uudelleen ja uudelleen, ehkä niiden helppouden ja nopeuden takia. Nää on koukuttavan hyviä, mutta mitä muuta voisi tullakaan voin ja sokerin yhdistelmästä. Ohje on Valion.
Nekkukeksit n. 60 kpl:
200 g voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa kulhossa kuohkeaksi pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi.
Lisää vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Laita kahdelle pellille leivinpaperi ja jaa taikina 6 keoksi pelleille. Muotoile pellin mittaisiksi "pötkylöiksi" sormin. Litistä pötkylät n.½ cm paksuisiksi joko sormella tai haarukalla. Paista 175 asteessa n. 13 min. Leikkaa heti uunistaoton jälkeen vinottain viipaleiksi, kukin pötkylä n. 10 viipaleeseen.
torstai, 17. toukokuu 2012
Kommentit