Tiikerikakkua on tullut tehtyä pienestä pitäen kun se on isäni suosikki kuivakakuista.
Monta eri ohjetta olen kokeillut, kaikissa maku on ollut mainio, mutta jotenkin ne ovat
jääneet aika mataliksi. Hanna kaverilta sain tämän version tiikerikakusta ja tämä on
kyllä suussasulavaa ja nousee hyvin.
http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1347810931_img-7255348e9e03641ed5b6f95cc74ce06a.jpg
Tiikerikakku n. 20 palaa:

200g margariinia
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja

raitoihin 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Voitele ja jauhota torvivuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri keskenään vaaleaksi. Lisää kananmunat
yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
siivilän läpi. Sekoita hyvin. Ota 1/3 osa taikinasta pieneen kulhoon ja
sekoita siihen kaakaojauhe siivilän läpi. Laita puolet vaaleasta taikinasta
vuokaan, seuraavaksi tumma taikina ja päällimmäiseksi vaalea taikina.
Tee raidat haarukalla "tökkien" vuuan pohjaa kohden. Jos haluat hienommat
ja ohuemmat raidat, tee useampi kerros eli tee ohuempia taikinakerroksia.
Paista kakkua 45 min. Tarkista kakun kypsyys tikulla.