Tähän kakkuun voi hyvin käyttää syksyllä tehtyjä omenasoseita ja mielellään se saa sisältää omenanpalasiakin. Kakku käy hyvin kevääseenkin, vaikka siinä on piparimaustettakin.

Omenakakku:

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl hapahkoa omenasosetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl piparkakkumaustetta

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita jauhot, kohotusaineet ja piparimauste keskenään. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon omenasose ja lopuksi jauhoseos siivilän läpi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä tunti uunissa. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Seulo pinnalle tomusokeria tarjoiltaessa.