Blogeissa seikkaillessani löysin Pulla-akalta mehevän kuuloisen omenakakun ohjeen.
Lopputulos näytti kalpealta, liekö syy silikonivuuissa ja päätin tehdä kinuskikuorrutteen siihen päälle.
Tuli makua ja kiiltoa, mutta väriä saadakseen piti tehdä vielä tomusokerikuorrutus.
Kakku todella mehevöityy, kun se saa olla kylmässä pari kolme päivää. Voi että on mehevää sitten.

http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1351419603_img-4e80a66bfce1fcb439cf78d11801d0ef.jpg

Kinuskikuorrutus:

2 dl sokeria
2 dl vispikermaa
50 g voita
2 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa

Lämmitä kermaa hiukan kattilassa tai mikrossa.
Sulata sokeri laakeassa paistinpannussa, kunnes se ruskistuu hiukan.
Lisää kerma sokerin joukkoon koko ajan sekoittaen, kunnes mahdolliset sokerikokkareet sulavat.
Ota pois levyltä, mausta kastike suolalla ja vaniljasokerilla.
Lisää voi. Anna jäähtyä ja paksuuntua ja valuttele sitten kakun päälle.
Tee halutessasi myös tomusokerikuorrutus: 1 dl tomusokeria ja 2-3 tl vettä
tai sitruunamehua sekoitetaan ja laitetaan pieneen pakastuspussiin
ja pursotetaan kuvioiksi kakun pinnalle.