Ohje bongattu joulunajan Ilta-Sanomista. Tahna riittää n.20 normaalikokoisen voileivän päälle. Sopii todella hyvin saaristolaisleivän kanssa.

Sopivaa sormiruokaa, kun leikkaa leivän tarpeeksi pieniksi paloiksi tai tarjoilee vaikka Väinämöisen nappien kanssa.

Savulohitahna (saaristolaisleivälle)

200 g lämminsavulohta

2 dl ranskankermaa

2 rkl sitruunamehua

½ punasipuli silputtuna

n.1/4 tl-½ tl chilihiutaleita

(tuoretta tilliä)

Hienonna kala haarukalla. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Anna tekeytyä vähän aikaa (n.30 min.) jääkaapissa. Leikkaa (saaristolais)leivästä pieniä suupaloja, laita halutessasi päälle tuoretta tilliä tai ruohosipulia.