Näitä on niin pakko tehdä aina joulun aikaan. Voin ja sokerin yhdistelmä, mikä sen parempaa.
Väliin laitoin jämämarmeladeja jääkaapista ja kaikki maistui hyvältä keksien välissä.
Luumu, aprikoosi, appelsiini ja lemon curd. Jos ei halua mausteisia keksejä, niin voi jättää
kanelin ja kardemumman pois.

http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1357237209_img-998d99a66d8493ab7ec93d16854c37c1.jpg
Lusikkaleivät n. 40 täytettyä:

200 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
3/4 tl kardemummaa
4½ dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hiukan. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada päälle ruskistunut rasva. Sekoita muutamia kertoja jäähtymisen aikana.
Lisää vanilliinisokeri ja mausteet. Lisää vehnäjauho, johon on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä leivinpaperin päälle pellille.
Jos teet juhliin, niin silottele reunoja tarkemmin ja painele taikina tosi tasaisesti lusikkaan, niin saat hienoja ja tasakokoisia pikkuleipiä.
Paista 200 asteessa 8 min. jotta reunat saa hieman väriä. Pikkuleipien ei kuulu ruskistua.
Levitä jäähtynelle lusikkaleivälle hilloa tai marmeladia ja paina toinen lusikkaleipä päälle. Kierittele heti sokerissa tai kaneli-sokeriseoksessa.