Mokkapaloistahan on mieletön määrä eri versioita. Tämä on ilman kahvia ja siksi nimikin on suklainen. Tämä on makeaa ja tuhtia, kannattaa tehdä kohtuullisen kokoisia paloja. Tosin meidän perhe pystyy syömään tätä vähän liiankin paljon yhdellä kerralla.

Suklaapiirakka pellillinen eli 24 suurta palaa

Sekoita isossa kulhossa:

5 dl vehnäjauhoja

5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1½ tl soodaa

Kiehauta kattilassa:

2½ dl vettä

200g margariinia

4 rkl sokeritonta kaakaojauhetta

1 tl suolaa

Lisää kuuma liemi kuiviin aineisiin ja sekoita

Lisää seokseen:

1 dl piimää tai maitoa

2 kananmunaa

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle, tasoita ja paista 200 astetta 15 min.

Kiehauta kattilassa kuorrutusta varten:

150 g margariinia

3 rkl maitoa

3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Ota kattila kiehautuksen jälkeen pois levyltä ja lisää:

6½ dl tomusokeria siivilän läpi ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.

Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle (silikoninuolijalla), koristele heti strösseleillä ja anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi. Kermavaahto sopii piirakan seuraan oikein hyvin.