Mokkapaloistahan on mieletön määrä eri versioita. Tämä on ilman kahvia ja siksi nimikin on suklainen. Tämä on makeaa ja tuhtia, kannattaa tehdä kohtuullisen kokoisia paloja. Tosin meidän perhe pystyy syömään tätä vähän liiankin paljon yhdellä kerralla.
Suklaapiirakka pellillinen eli 24 suurta palaa
Sekoita isossa kulhossa:
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ tl soodaa
Kiehauta kattilassa:
2½ dl vettä
200g margariinia
4 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
1 tl suolaa
Lisää kuuma liemi kuiviin aineisiin ja sekoita
Lisää seokseen:
1 dl piimää tai maitoa
2 kananmunaa
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle, tasoita ja paista 200 astetta 15 min.
Kiehauta kattilassa kuorrutusta varten:
150 g margariinia
3 rkl maitoa
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Ota kattila kiehautuksen jälkeen pois levyltä ja lisää:
6½ dl tomusokeria siivilän läpi ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle (silikoninuolijalla), koristele heti strösseleillä ja anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi. Kermavaahto sopii piirakan seuraan oikein hyvin.
Kommentit