Minun mielestäni tämä on ennemminkin suklaapiirakka, kun se tehdään piirasvuokaan. Tämä on yksi meidän perheen suosikeista, kaikki tykkää. Tämä on mukava, kun se on nopea tehdä, ei tarvitse vatkata. Taikinakin on niin hyvää, että kulhoon täytyy aina jättää paljon lusikoitavaa. Tämä on todella mehukas kakku. Kannattaa käyttää tasapäistä kakkulapiota, muuten ei tahdo saada kunnon palasia. Suklaarouheeseen saa jäädä vähän isompiakin palasia, ne on mukavia sattumia kakkua syötäessä. Ohje on repäisty jostain lehdestä markka-aikana, kuvan vaatteista päätellen mennään 80-90 luvun vaihteeseen.


Suklaapiirakka 10-12 palaa:

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl kuohukermaa
100 g voisulaa
120 g taloussuklaata murusina

Kuorrutusliemi:

1 dl kermaa
1 dl sokeria
1 rkl voita
1 rkl vaniliinisokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Rouhi suklaa isolla veitsellä leikkuulaudalla. Sekoita kananmunat ja sokeri, älä vatkaa. Lisää joukkoon kuivat aineet, kerma, voisula ja suklaamurut. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan, halkaisija n. 28 cm. Paista 175 asteessa n. 35 min. Kun kakku on melkein kypsä, valmista liemi. Laita kuorrutusliemen aineet kattilaan ja kiehauta seos. Valele kuuma liemi lusikalla kakun päälle, kun se on otettu uunista. Maistuu sellaisenaan tai jäätelön kanssa.