Mikä ihana yhdistelmä mansikoita ja valkosuklaata. Laitoin kyllä enemmän valkosuklaata mitä ohjeessa sanottiin, ehkä n.130g.
Maistui ihanalta tuoreeltaan ja valkosuklaan maku tuli yllättävän hyvin esiin.
Resepti löytyi ruotsalaisesta Hembakat lehdestä 4/2012.

http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1345921991_img-845aa20bb6ea437b6c3d59ed7c5ca8e7.jpg
Mansikkavalkosuklaapiiras, n.20 palaa

5 dl mansikoita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
100 g voita
1½ dl maitoa (punaista) tai kermaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata pieninä muruina

Perkaa mansikat ja viipaloi ne. Vispaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi.
Sulata voi ja kaada se maidon joukkoon ja lisää seos munasokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää ne taikinaan. Voitele ja jauhota vuoka 30x40. Kaada taikina vuokaan ja laita mansikkaviipaleet pinnalle.
Paista piirasta uunin alaosassa 175 asteessa 25-30 min. Ota piiras ulos uunista ja ripottele suklaa pinnalle.
Paista sitten vielä 5 min. uunin keskiosassa.