Pähkinäkakun ohje osui silmiini torstain (14.6) hesarin ruokaosiosta. Resepti on kotoisin jenkkilästä ja se kehuttiin niin, että kokeilla piti.
Ohjeen mukaan kakku pitäiä tarjoilla mansikkakastikkeen kera: 1 l mansikoita paseerataan ja lisätään sitten tomusokeria maun mukaan.
Minä jätin kastikkeen tekemättä, kun kakku lähti mökkituliaisiksi.
Kakku oli mehukas, ei todellakaan niin makea, kuin reseptin sokerimääristä voisi kuvitella.

http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/146760/1343757307_img-f0c4963e8c7b8357399c326217bf8e47.jpg
Pähkinäkakku, n.20 palaa:

Kakkutaikina:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl maitoa
2 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa

Pähkinätäyte:
2 dl pähkinöitä (laitoin sekoituksen pekaani-ja saksanpähkinöistä)
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria

Rouhi pähkinät veitsellä hienoksi ja sekoita joukkoon sokerit. Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään sekä öljy ja maito keskenään.
Vatkaa huoneenlämpöisiä kananmunia hetki ja lisää sokeri ja vatkaa paksuksi vaahdoksi.
Sekoita vaahtoon lastalla vuorotellen öljy-maitoseosta ja kuivia aineita.
Kaada kolmasosa kakkutaikinasta voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan. Lisää sen jälkeen puolet pähkinä-sokeri-seoksesta.
Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee loput kakkutaikinasta.
Paista kakkua uunin toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 min.
Tarjoa jäähtyneenä mansikkakastikkeen kanssa.