Tulipa tehtyä kolme erilaista versioita samaa taikinaa käyttäen. Peruspiirakkaa, joka kaipaa seurakseen vaniljakastiketta tai jätskiä.
Omenapiirakka n. 30 palaa:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Täyte:
1½ l omenoita
Muruseos:
50 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja lisää hetken päästä sokeri ja jatka vatkaamista paksuksi vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon.
Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän.
Levitä taikina pellille leivinpaprun päälle. Levitä päälle omenaviipaleet. Kotimaisia en ole kuorinut, huuhdellut vain.
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele piiraan päälle.
Paista 200 asteessa n. 20 min.
sunnuntai, 28. lokakuu 2012
Kommentit