Tämä piirakkapohja on ihanan kaurainen ja rapeankova. Olen tehnyt piirakkaa kaikista marjoista ja omenasoseestakin. Tämä se vasta pikaversio on! Ja tätä on näppärä valmistaa haastavissakin keittiöolosuhteissa (veneissä, mökeillä), eikä tule paljon tiskiä. Ja jos ei tykkää kättänsä sotkea taikinaan, niin eiku kertishanska käteen, niin ei tarvitse kättäkään pestä. Ainekset löytyy varmasti aina kaapista, kun ohjeessa ei tarvita edes leivinjauhetta.

Marjapiiras

3 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
(1 tl kanelia)
150 g margariinia tai voita
3-4 dl marjoja

Pistä uuni kuumenenmaan 200 asteeseen.
Laita rasva piirasvuokaan (pehmitä halutessasi 10 sek mikrossa) sekä kuivat aineet.

Nypi ainekset "palloksi".

Taputtele sitten vuuan pohjalle ja reunoille. Lisää marjat ja ripottele pinnalle hiukan sokeria. Paista 20 minuuttia uunin keskitasolla.